Mercedes A-Klasse AMG krijgt 335 pk

Mercedes A-Klasse AMG
Nieuwe, officiële details van de kleinste AMG bereiken de oppervlakte.

In een interview met het Britse Autocar kwamen nieuwe details naar boven omtrent de Mercedes A-Klasse AMG. De A45 AMG -want zo zou hij genoemd worden- krijgt een 2.0-liter viercilinder turbomotor met unieke cilinderkoppen, een speciaal inductiesysteem en nog andere modificaties. De wijzigingen zouden goed zijn voor een vermogen van 335 pk en een koppel van 400 Nm. Tobias Moers, hoofd ontwikkeling, bevestigt immers dat het vanaf de start de bedoeling was om de output van de Audi RS3 (340 pk) te evenaren.

Een voorwielaandrijving met dat aantal pk’s zou natuurlijk iets te veel van het goede zijn, daarom voorziet Mercedes een vierwielaandrijving waarbij de achterwielen net iets meer kracht zouden toebedeeld krijgen dan de voorwielen. Schakelen gebeurt via een zeventraps transmissie met dubbele koppeling en voor een sprint van 0-100 km/u moeten 5,1 seconden volstaan.

Naast al dat geweld onder de motorkap krijgt de A45 AMG natuurlijk ook de nodige visuele updates en een opgewaardeerde ophanging met een wijder spoor, stijvere veerpoten en dikkere anti-roll bars. Bovendien zal de elektro-mechanische stuurinrichting een specifieke afstelling krijgen. De hete A-Klasse zou begin volgend jaar gelanceerd worden, dus een officiële onthulling staat er een der komende maanden aan te komen. (Via: Autocar)

Lees hier onze rijtest + video met de Mercedes A45 AMG!

Deel dit bericht:

4 reacties op "Mercedes A-Klasse AMG krijgt 335 pk"

 1. fre23 13-06-2012 om 17:13

  Ziet er zeer mooi uit, waarschijnlijk net zoals de prijs 😀
   

 2. Wolf 13-06-2012 om 17:45

  één van de belevenissen van een ‘sportieve ‘auto is toch het geluid. Een opgewonden vierpitter is natuurlijk geen vergelijk met de geweldige sound uit de RS3 of de 6 cilinder van BMW.
  M.i. beetje kansloos…..

  • TDB 13-06-2012 om 19:46

   De viercilinder van de nieuwe Focus ST klinkt volgens diverse media nochtans dik OK. Bovendien vind ik de A-Klasse er beter uitzien dan een RS3, al is dat natuurlijk slechts een persoonlijke mening.

   • claeys 13-06-2012 om 22:22

    Ziet er inderdaad echt knap uit! Veel jonger. Mercedes wil af van zijn ‘ouder’ imago

Reageer

Reactie aan het plaatsen...