Gerucht: MINI Cooper vijfdeurs

MINI Cooper Vijfdeurs 2013
De nieuwste generatie MINI Cooper zou er mogelijk ook als vijfdeurs komen.

Willen we vandaag een vijfdeurs uit het MINI-gamma, dan moeten we ons tevreden stellen met een MINI Countryman. De eerste twee generaties van de meer populaire MINI Cooper waren immers gelimiteerd tot de iets minder praktische driedeurs-versie. Maar daar zou met de volgende generatie verandering in komen, de geruchtenmolen draait op volle toeren en hint naar een extra vijfdeurs variant. Enkel voor de MINI met standaardmotorisatie dan wel, de performante S-versie blijft voorbehouden aan de driedeurs.

Moederhuis BMW zou de beslissing genomen hebben onder een stijgende druk vanwege de klanten, die ijveren voor een meer praktische instap naar achteren. We moeten geen deuren verwachten à la derde deur van de MINI Clubman, maar eerder conventionele exemplaren. Ingenieurs zouden in hun opzet geslaagd zijn door de wielbasis licht te verlengen en zowel het bestuurders- als passagiersportier te verkorten. (Via: Autocar)

MINI Cooper 2013 Spyshot

Deel dit bericht:

2 reacties op "Gerucht: MINI Cooper vijfdeurs"

  1. CeeSsss 14-09-2012 om 16:04

    Koop een BMW 1-reeks als je een vijfdeurs wil hebben he… Een Mini moet MINI zijn!

  2. Wolf 18-09-2012 om 8:21

    da’s waar Ceesss maar die 1 serie is zo vreselijk LELIJK……

Reageer

Reactie aan het plaatsen...