Video: SRT Viper GTS-R

SRT Viper GTS-R Video
De SRT Viper GTS-R maakt voor het eerst kennis met het circuit.

In april toonde SRT de nieuwe Viper op het autosalon van New York, geflankeerd door de Viper GTS-R. Laatstgenoemde is de circuit-georiënteerde versie, waarmee de Amerikanen de successen van de vorige generatie Dodge Viper GTS-R in langeafstandsraces overheen de hele wereld willen repliceren.

En dat hij er niet alleen bruut uitziet, maar ook zo klinkt, werd duidelijk tijdens de eerste tests met de wagen op het circuit in Carolina Motorsports Park. Volgens de piloten ter plaatse was de test uitermate succesvol: de wagen presteerde zelfs beter dan verwacht.

Toch heeft SRT nog veel werk voor de boeg, vele extra tests zijn nodig vooraleer de Viper GTS-R zijn debuut maakt in de American Le Mans Series eind dit seizoen. Daar zal de wagen het moeten opnemen tegen de concurrenten van Corvette, BMW, Porsche, Ferrari en Aston Martin. Ze zullen de nieuwkomer geen cadeautjes gunnen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...