Toyota TS030 Hybrid lijkt op dreef

Toyota TS030 Hybrid
De Toyota TS030 Hybrid heeft zijn eerste rondjes Le Mans succesvol afgesloten.

Volgende week is het weer zover: de legendarische 24-uren van Le Mans. Peugeot laat het dit jaar afweten, maar Toyota komt sinds lang terug. De laatste keer dat een Toyota over het Circuit de La Sarthe reed, was in 1999. Nu hebben ze echter een vervanger klaar voor de magnifieke GT-One: de TS030 Hybrid. Het zal dit jaar nagenoeg de enige echte concurrent zijn voor Audi in de LMP1-Klasse.

Tijdens de eerste oefensessies waren de resultaten alvast belovend. Hoewel aan de Audi R18 E-Tron Quattro’s niets te doen lijkt, was de nieuwkomer slechts iets meer dan een seconde trager. Toyota optimaliseert de TS030 elke testdag en ziet de wagen positief evolueren. Hopelijk is dat genoeg om de race volgende week (in de topklasse) ietwat spannend te maken. Dat Audi er ook volledig klaar voor is, hoeft niet te verbazen en dat zien jullie hieronder.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Toyota TS030 Hybrid lijkt op dreef"

  1. Wolf 09-06-2012 om 16:54

    Dacht dat Porsche ook weer zou instappen? Niet dus..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...