Krijgt de BMW M6 Coupe een kofferspoiler?

BMW M6 Coupe Kofferspoiler
Hoewel daar bij de lancering van de M6 nog geen sprake van was, blijkt dat de M6 Coupé een kofferspoiler krijgt om de aerodynamica te verbeteren.

Kleine verrassing bij de dealerlancering van de M6 Coupé, daaruit blijkt namelijk dat de M6 een kofferspoiler aangemeten krijgt terwijl dat bij de lancering in Genève niet het geval was. Blijkbaar zou de kofferspoiler noodzakelijk zijn om de stabiliteit van de wagen bij hoge snelheden te garanderen. Volgens de berichten zou BMW aanvankelijk geprobeerd hebben om het zonder kofferspoiler te doen, omdat de klanten niet zouden staan springen voor zo’n kleinnood achterop de kofferklep.

Maar nu blijkt dat BMW toch is moeten zwichten voor de algemene veiligheid, met een kleine visuele aanpassing als noodzakelijk kwaad. De BMW M6 is met zijn 4.4-liter Twin-Turbo V8 voorzien van 560 pk en 680 Nm koppel. Daarmee kan een sprint van 0 naar 100 km/u voltooid worden in 4,2 seconden, de topsnelheid werd elektronisch begrensd tot 250 km/u. (Via: BMWBlog)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Krijgt de BMW M6 Coupé een kofferspoiler?"

 1. PJS 09-06-2012 om 14:38

  Vrees dat het de pure lijnen wat teniet zal doen.. We zullen zien!

  • TDB 09-06-2012 om 18:03

   Het vloekt een beetje ja, echt passen doet de spoiler niet bij de M6

 2. PieterA 10-06-2012 om 9:30

  Een kleine ducktail was toch een tikkeltje eleganter geweest.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...