Trajectcontrole E40 op komst


Nog dit jaar zal een trajectcontrole op de E40 worden opgestart.

Vanaf deze morgen is de trajectcontrole op de E17 werkzaam, het is dus opletten geblazen voor de bestuurders die het viaduct in Gentbrugge passeren. Het systeem is echter lang niet het enige dat de Vlaamse overheid plant te gebruiken: nog dit jaar zou een gelijkaardig project worden opgestart op de E40, over een afstand van meer dan zeven kilometer tussen Wetteren en Erpe-Mere. Ook de andere rijrichting in Gentbrugge zou van een systeem voorzien worden.

Wanneer deze systemen daadwerkelijk in werking treden, is echter een andere vraag. Het bestek voor het systeem in Gentbrugge werd in 2008 reeds gepubliceerd, de apparatuur in 2009 geplaatst, maar is slechts vandaag in 2012 werkzaam. Andere trajecten die in de toekomst in aanmerking komen, op basis van de ernst van de ongevallen en de infrastructuur, zijn E40 Zwijnaarde-Aalter, R1 Antwerpen-Kennedytunnel, E40 Sterrebeek-Bertem, A12 viaduct Wilrijk ter hoogte van de Bevrijdingstunnel/De Vostunnel, E17 Deinze-Gentbrugge en E313 R1 Wommelgem. (Via: deStandaard)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...