Teaser: Volvo S60 Polestar

Volvo_S60_Polestar
Eerder deze week schreven we nog dat de Volvo S60 een hete variant krijgt. Onze woorden waren nog niet koud of er verscheen al een teaser.

Veel meer dan een Volvo S60 in blauwe livrei stelt deze teaser niet voor, maar het geeft alleszins de zekerheid dat er een krachtige versie van de Volvo S60 op komst is. Onder de motorkap zou een V8 komen te liggen die om en bij de 400 paarden zou produceren, wat misschien net iets te weinig is om het op te nemen tegen een BMW M3. Op definitieve details is het nog even wachten, we geven alleszins graag onderstaande video mee waarin je enkele sportieve S60’s over het circuit ziet knallen. Iets wat we overigens zelf ook al mochten meemaken… (via WCF)

Lees en bekijk hier onze rijtest met de Volvo V60.
Lees en bekijk hier onze rijtest met de Volvo S60. 

Deel dit bericht:

4 reacties op "Teaser: Volvo S60 Polestar"

 1. Wolf 08-06-2012 om 15:47

  Hoop wel dat ze iets gedaan hebben met de geartronic. Is vaak toch de zwakke schakel naar echte sportiviteit. Zie bijvoorbeeld testen met V60 T6 met Heico kit. Geweldig geluid, goede prestaties maar de bak is ruk….

  • ML 09-06-2012 om 12:45

   Inderdaad Wolf, in de test op autoweek zie je dat duidelijk dat de geartronic het extra koppel niet aankan. Blijkt ook dat zelfs dat in eerste en tweede versnelling het koppel begrensd is. Bijgevolg dat het extra vermogen niet linea recta een snellere sprint naar de 100 betekend.. 
   Volvo heeft de centen in huis om een nieuwe automaat te ontwikkelen, vind dat ze daar eens werk van moeten maken. 

 2. PJS 08-06-2012 om 15:52

  Nog geen volledige duidelijkheid over die V8 trouwens.. Zou ook kunnen gaan om een opgefokte T6.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...