Opvolger Aston Martin DBS heet Vanquish

Aston Martin Vanquish 2013
Deze zomer zou Aston Martin naar verluidt de Aston Martin Vanquish onthullen, de opvolger van de huidige DBS. Volgend jaar zou hij op de markt moeten zijn.

En bij Aston Martin zullen ze alleszins hun best doen om volgend jaar goed te beginnen, ze mogen namelijk 100 kaarsjes uitblazen in Gaydon. Intussen zijn ze bij Aston Martin druk bezig met dit nieuwe model te testen op de Nürburgring. De wagen zou op gebied van looks gebaseerd zijn op de Aston Martin AM310 die we niet zo lang geleden op Villa d’Este konden bewonderen. Aan de achterkant zou de nieuwe Vanquish gaan lijken op de One-77.

Onder de motorkap verwachten we een 6.0 liter grote V12 die tot 573 pk zou kunnen leveren. Op gebied van gewicht zou de wagen 10% lichter worden dan de DBS, qua rijgedrag en prestaties belooft de Aston Martin Vanquish op het eerste zicht dus al behoorlijk wat vuurwerk. We verwachten de wagen voor het eerst te zien op het autosalon van Parijs. (via MA)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Opvolger Aston Martin DBS heet Vanquish"

 1. claeys 08-06-2012 om 9:24

  Ziet er schitterend uit! De achterkant mag dan al gebaseerd zijn op de one-77.
  Toch zie ik door de lichten dan vooral ook gelijkenissen met de 911.
  Parijs belooft de moeite te worden:)

  • TDB 08-06-2012 om 10:22

   ‘k denk het ook! ‘k Zal misschien toch een dag of halve dag verlof moeten nemen om eens een kijkje te gaan nemen 😉 
    

Reageer

Reactie aan het plaatsen...