Imperia GP komt eraan!

Imperia GP
Het is bijna zover, er komt een Belgische auto op de markt! De Imperia GP is niet alleen snel, maar ook superzuinig.

De Imperia GP ziet er alleszins subliem uit. Dankzij zijn retro vormgeving valt hij direct op in het straatbeeld. En het allerlaatste wat je op het eerste zicht zou vermoeden, is dat hij onderhuids een uitstekend staaltje techniek herbergt! Deze racer – die van nul naar honderd sprint in amper 4 seconden – is namelijk een hybride.

Zijn verbrandingsmotor is een 1.6 liter grote benzinemotor die 212 pk en 260 Nm levert. Hij wordt bijgestaan door een elektromotor die 136 pk levert en voor maar liefst 300 Nm zorgt! Niet alleen zijn prestaties maken van deze Imperia GP een rijdersauto, ook het feit dat hij over geen enkele rijhulp beschikt maakt hem behoorlijk hardcore.

De wagen kan opgeladen worden aan een 220V stopcontact in zo’n 5 uur tijd. Volledig elektrisch maalt de Imperia GP iets meer dan 70 km. Zijn gemiddeld verbruik met verbrandingsmotor ingeschakeld komt neer op 1,9 liter benzine en 11,5 kW elektriciteit per 100 km. Niet slecht voor een wagen die meer dan 216 km/u haalt en in 12,6 seconden de kaap van 200 km/u overschrijdt…

Imperia GP

Imperia GP

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...