Verplichte alcoholtesters zo goed als uitverkocht


De vanaf 1 juli in Frankrijk verplichte alcoholtester is bijna nergens meer te vinden.

Vanaf 1 juli is het in Frankrijk verplicht een alcoholtester aan boord te hebben, maar voor duizenden Belgische automobilisten zal dat vrij onmogelijk worden. Het toestelletje is hier immers nauwelijks verkrijgbaar, gezien de Franse producent ervan niet kan volgen. Deze producent wil natuurlijk eerst de Franse markt bevoorraden vooraleer hij aan buitenlanders levert

Wereldwijd zouden er bovendien slechts twee producenten zijn die over de nodige certificaten beschikken om deze alcoholtesters te vervaardigen, een in Frankrijk en een in Zuid-Afrika. De Franse fabrikant kampt nu al met een productievertraging van drie maanden. Het toestelletje kost 2 euro en en heeft een houdbaarheidsperiode van 2 jaar.

Veel Belgische vakantiegangers zullen dus wellicht zonder de verplichte alcoholtester door Frankrijk reizen. De kans dat ze het toestelletje langs de weg in een tankstation vinden, is eveneens klein, gezien de Fransen hen hoogstwaarschijnlijk zullen voor zijn. Gelukkig moeten ze zich geen zorgen maken, werkelijke boetes (11 euro) worden pas uitgeschreven vanaf 1 november. Tot dan kom je er waarschijnlijk vanaf met een waarschuwing. (Via: De Standaard)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Verplichte alcoholtesters zo goed als uitverkocht"

  1. surfyflorre 16-06-2012 om 16:25

    bij de belgische online shop http://www.perluso.be kunnen ze onmiddellijk de NF testers leveren. De vriendelijke eigenaar van de webshop investeerde in een voorraad testers zodat hij één van de enigen is die nu nog kan leveren. Kost ietsje meer maar is ook thuis geleverd voor die prijs, èn op tijd.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...