De Fiat 500 Zagato Coupe komt volgend jaar

Fiat 500 Zagato Coupe
Fiat-baas Sergio Marchionne heeft de Fiat productieplanning voor de komende jaren bekendgemaakt, daaruit blijkt dat de 500 Zagato Coupé volgend jaar in productie gaat.

Kennen jullie de Fiat 500 Zagato nog die Fiat vorig jaar voorstelde op het autosalon van Genève? Sinds de onthulling was het verdacht stil rond deze knappe Fiat 500 Coupé, maar nu hebben we eindelijk nieuws. Uit een interview met Sergio Marchionne blijkt namelijk dat we de productieversie van de Fiat 500 Zagato volgend jaar mogen verwachten. Met het knappe Zagato model wil Fiat namelijk de strijd aangaan met de MINI Coupé, de scherper aflopende coupé-daklijn en het voor Zagato kenmerkende double bubble dak moeten een niche-publiek aanspreken.

Langs Fiat-zijde staan echter nog meer interessante modellen in de steigers. In 2013 zal namelijk naast de 500 Zagato Coupé ook de 500XL (zevenzits 500L) en 500X Fouristrada worden onthuld. Die laatste wordt een 500L Crossover met Jeep techniek. In 2014 volgt uiteindelijk ook de 500 Elettra, een elektrische aangedreven 500. Voor Alfa Romeo wordt 2013 het jaar van de MiTo, die krijgt namelijk een vierdeurs opvolger. Daarnaast zal in 2013 ook de 4C Coupé onthuld worden, de 4C Spyder volgt in 2014. 2014 wordt verder een druk jaar voor Alfa Romeo, althans als de productieplanning wordt gevolgd, zo zal dat jaar zowel een Crossover, Giulia en Giulietta Facelift worden onthuld.

Fiat 500 Zagato Coupé

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...