Concept: Mazda MX-5 Yusho

Mazda MX-5 Yusho Concept
Mazda heeft in Leipzig de MX-5 Yusho Concept voorgesteld, een extra krachtige MX-5 met 241 pk.

Mazda heeft op het AMI in Leipzig een interessant MX-5 Concept voorgesteld. De MX-5 Yusho Concept beschikt namelijk over 241 pk, beter dan de 160 pk van een standaard MX-5, en doet liefhebbers dus hopen op een gepeperde versie van de MX-5. Het hogere vermogen werd bereikt dankzij het gebruik van een compressor, nieuwe injectoren, zuigers van Cosworth en een sportuitlaat. Maar niet alleen het vermogen steeg, ook het koppel nam toe van 188 naar 274 Nm. Het blok wordt gekoppeld aan een manuele zesbak en zou de MX-5 een topsnelheid van 240 km/u moeten bezorgen. Verdere prestatiecijfers werden echter nog niet vrijgegeven.

Visueel krijgt de Mazda MX-5 Yusho een unieke matte witte lak, daarnaast werd de neus agressiever en zien we achteraan centraal een diffuser met dubbele uitlaat. De MX-5 Yusho staat verder op 17″ velgen, krijgt een kleine kofferspoiler en wordt voorzien van Recaro sportstoelen en een met Suède bekleed stuur. Of dit uniek conceptmodel de voorbode wordt voor een gepeperde versie van de MX-5 is nog niet bekend, maar wij hopen alvast van wel.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...