Video: Poetry In Motion


Depth of Speed brengt een bezoekje bij een gepassioneerde Mercedes 300SL eigenaar.

Telkens Josh Clason van Depth of Speed een nieuwe video het internet opgooit, zijn we vol verwachting. En telkens opnieuw slaagt hij erin al deze verwachtingen in te lossen. Zijn beeldmateriaal is ongeëvenaard. Zo ook deze reportage over een Amerikaanse eigenaar van de legendarische 300SL.

“Everyone should set a goal as a 10-year old and keep that dream alive,” laat de man ons verstaan. Wat begon met een klein miniatuur van luttele dollars waard, eindigde decennia later met een prachtige 300SL uit 1957 in zijn garage. De prachtige en tijdloze lijnen zijn een streling voor het oog.

Maar de eigenaar zou het een schande vinden de 3.0-liter zescilinder stil te houden, er moet mee worden gereden. De 300SL was in 1954 zo ongeveer de snelste wegauto van die tijd. Met een vermogen van 190 pk bij 6.000 toeren, een sprint van 0-100 km/u in 8,3 seconden en een topsnelheid van zelfs 248 km/u. Enkel Ferrari was een serieuze concurrent.

Wanneer de man naar een bijeenkomst gaat, rijdt hij er dus eigenhandig naartoe en niet met de wagen op een oplegger. Hij kent zelfs eigenaars die letterlijk stormen trotseren om naar een bijeenkomst te geraken. De kleine schade valt steeds te repareren. Dat stoppen bij een tankstation al snel 1 uur duurt wegens de immense aandacht die de 300SL krijgt, neemt hij er met plezier bij. Wanneer hij zelf niet meer in staat is met de wagen te rijden, plant hij de wagen door te geven aan een volgende beschermengel. Hem aan de grond genageld laten, daarmee zou hij niet kunnen leven.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...