Gespot: Nieuwe Volvo XC40

Volvo XC40 2013
Volvo is druk bezig met de voorbereiding van de Volvo V40 lancering. Deze foto’s tonen dat er ook een Volvo XC40 aan komt!

De Volvo XC40 zal iets hoger op zijn poten staan dan de Volvo V40 en off-road bijgevolg iets meer aankunnen. Al zal hij vooral een soft-roader blijven, voor het betere off-roadwerk zijn er andere wagens. De XC40 moet een lifestyle-model worden voor een publiek dat wat meer wil dan een standaard V40. Aan de buitenkant krijgt hij stoerdere bumpers en zijschorten, maar blijft hij verder zeer herkenbaar.

We verwachten dat de veranderingen van de XC40 zich tot de buitenkant van de wagen zullen beperken, aan de binnenkant verwachten we identiek hetzelfde interieur als de Volvo V40. Ook op gebied van motorisaties verwachten we geen aardverschuivingen. De instapmotor zou dus een 1.6 liter grote dieselmotor met 115 pk worden, terwijl de topversie een T5-benzinemotor met 254 pk krijgt. (via JFB)

UPDATE: De Volvo V40 Cross Country is officieel, lees hier alle details!

Volvo XC40 2013

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...