Ford Focus ST Clipper
De nieuwe Ford Focus ST gaat voor minstens 28.900 euro de deur uit.

We moesten er even op wachten, maar eindelijk hebben we de prijzen van de nieuwe Ford Focus ST. Het debuut van het concept dateert al van Parijs 2010, maar binnenkort mogen we de wagen op de Belgische wegen verwachten. Niet meer met vijfcilinder, maar zoals we al lang weten met een 2.0-liter EcoBoost die een vermogen levert van 250 pk. Het koppel bedraagt 360 Nm. Dat is 10% meer vermogen tegen 20% minder verbruik en CO2-uitstoot.

Naast de enorme, gapende grille en speciale bumpers voor- en achteraan (met diffuser) krijgt de Focus ST standaard een dubbele centrale uitlaat. Unieke 18-inch lichtmetalen velgen en zijschorten karakteriseren de wagen langszij. Binnenin krijg je vooraan Recaro sportzetels, startknop, manuele airco, een radio/CD met USB-aansluiting, automatische koplampen en automatische ruitenwissers.

Maar de Focus ST is natuurlijk een echte rijdersauto. De sprint van 0-100 km/u neemt slechts 6,5 seconden in beslag, de topsnelheid bedraagt 248 km/u. De Clipper is volgens Ford precies even snel. Bovendien zorgt een sportophanging niet enkel voor een lagere rijhoogte, maar worden de rijkwaliteiten naar een nog hoger niveau gebracht.

Een lanceerdatum geeft Ford nog niet mee, maar de prijzen wel. Een Focus ST hatchback kost minstens 28.900 euro, de Clipper kost 1.000 euro extra. Een tweede uitvoeringsniveau genaamd ST2 voegt voor 1.000 euro een gedeeltelijk lederen bekleding van de Recaro’s toe en een dubbele automatische airconditioning. De ST3 tot slot krijgt eveneens Xenon koplampen, verwarmbare voorzetels, elektrische bediening van zowel bestuurders- als passagierszetel en ook een lederen bekleding van de achterbank. De ST3 hatchback kost 31.900 euro, de Clipper 32.900 euro.

Belangrijke opties zijn het “Tangerine Scream” metaalkleur (€1.200), een basis metaalkleur (€400), parkeerhulp (€350), cruise control (€260) en een grotere achterspoiler (€250). Natuurlijk zijn ook enkele interessante packs beschikbaar. De totale prijslijst vinden jullie hier. Wij kunnen niet wachten op een eerste testrit!