Video: Truth in 24 II – Every Second Counts


Audi neemt ons voor een tweede keer mee naar Le Mans.

Voor de tweede keer lanceert Audi een mini-ducumentaire omtrent de 24-uren race van Le Mans. Met editie 2012 voor de boeg (16 juni), lijkt het een uitgelezen moment om deze te bekijken. Natuurlijk staan hun auto’s in de schijnwerpers, maar ook hun rijders en het hele team erachter. Iedereen krijgt zijn zegje, van de jonge Mike Rockenfeller tot ervan rot Allan McNish. Wie Le Mans 2011 goed herinnert, weet dat het precies deze twee ongelukkigen waren die in hun R18 TDI hardhandig de bandenmuur kusten.

Drama is een natuurlijk ingrediënt van elke langeafstandsrace, alleen was er in 2011 zoveel meer van dan gemiddeld. Met twee auto’s uit de race en nog een halve race te gaan, bleef er slechts 1 titelkandidaat over. Het bleef spannend tot het eind, vol dilemma’s die de ingenieurs moesten verteren. Bandenkeuze wanneer de weergoden Le Mans ongunstig werden, een al dan niet extra stint op dezelfde banden, voltanken of niet,… Leena Gade kreeg gelukkig de steun van de ervaren Howden Haynes aka “H”. Ze zou die dag de eerste vrouwelijke teamleider worden die haar wagen naar een Le Mans overwinning bracht.

24 uur racen samengevat in 83 minuten, daar komt het op neer. Dat de race uitermate spannend was, wordt nog maar eens bewezen door de voorsprong op het einde van slechts 13 seconden op de eerstvolgende Peugeot. Commentaar komt bovendien van niemand minder dan Jason Statham, bekend van de Transporter filmserie. Is het vandaag te warm buiten, is er vanavond niets op tv of weet je gewoon niet wat doen, dan is dit filmpje zeker de moeite.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...