Aston Martin AM 310 is voorbode voor nieuwe DBS

Aston Martin AM310 Concept
Aston Martin heeft de aanwezigen op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este aardig verrast met de AM 310 Concept, de voorbode voor een nieuwe DBS.

Aston Martin maakt er zo naderhand een gewoonte van om nieuwe modellen te lanceren op het jaarlijkse Villa d’Este evenement, vorig jaar kregen we er de V12 Zagato te zien, en in 2009 kreeg de One-77 er zijn debuut. Dit jaar is het de beurt aan de AM 310 Concept, de conceptuele opvolger van de huidige DBS. Het design van de AM 310 toont typische Aston Martin kenmerken, maar is voorzien van enkele nieuwe details en accenten. Zo zien we een nieuwe splitter onder de voorbumper, herkennen we de lichten van de Virage en zien we een koolstofvezel dak. De grille werd verder iets kleiner, de zijflank werd grondig hertekend en achteraan herkennen we een grote invloed van de One-77.

Op technisch vlak verandert er ook heel wat, de AM 310 zou voor 75% uit nieuwe onderdelen bestaan en het koetswerk zou uit koolstofvezel zijn vervaardigd. Onder de motorkap huist nog steeds de bekende 6-liter V12 van het Britse merk, maar het blok werd wel gepeperd tot 573 pk (+56 pk). De gewichtsverdeling zou daarnaast zijn verbeterd door de versnellingsbak bij de achterwielen te plaatsen. Een productieversie van de AM 310 mogen we in 2013 verwachten, onder welke naam het model gelanceerd zal worden is nog niet bekend. (Foto’s via: UltimateCarPage)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Aston Martin AM 310 is voorbode voor nieuwe DBS"

  1. Wolf 27-05-2012 om 16:29

    Jammer, ze hebben nu de kans om een andere designfilosofie te volgen. Een stap verder, net zoals de DBS was t.o.v. het vorige topmodel. IK vind dit niet mooi. Anders, de voorkant tenminste, maar de agressieve looks van de huidige DBS, heeft hij niet. Ook niet dat bijzondere/exotische…..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...