Officieel: BMW 7-Reeks Facelift

BMW 7-Reeks 2013 Facelift
BMW heeft haar vlaggenschip, de BMW 7-Reeks, een facelift meegegeven. Hij verschilt qua uiterlijk slechts licht van zijn voorganger, maar krijgt wel drie nieuwe motoren.

Aan de voorkant kan je de nieuwe BMW 7-Reeks herkennen aan zijn vernieuwde LED koplampen met de speciale corona rings die BMW’s kenmerken. De niervormige grille beschikt nu over slechts 9 stijlen, daar waar het er vroeger 12 waren. Aan de achterkant werd er een chromen strook toegevoegd om de wagen wat meer présence te geven.

Maar hoe belangrijk de buitenkant ook mag zijn, het interieur is het paradepaardje van de 7-Reeks, zeker voor de versie met de verlengde wielbasis. Dankzij de nieuwe lederen zetels, extra geluidsdemping, het Rear Seat Entertainment systeem en een geluidssysteem met 16 speakers van B&O, moet vertoeven in de nieuwe 7-Reeks heerlijk worden. Het instrumentenpaneel is een 10,25″ groot scherm dat er zeer overzichtelijk uitziet en bovendien zelfs in staat is 3D-beelden te tonen.

De nieuwe 7-Reeks wordt voorzien van een aantal motoren die dankzij technologieën als Auto Start-Stop, Brake Energy Regeneration en een ECO PRO modus volgens BMW behoorlijk zuinig zijn. Een nieuwe zes-in-lijn benzinemotor die als 740i door het leven zal gaan wordt aan het gamma toegevoegd, net zoals de geupdate 750i met zijn V8-benzinemotor. Ook nieuw in het gamma is de 750d xDrive die over een nieuwe TwinPower Turbo zescilinder dieselmotor beschikt. De krachtigste dieselmotor in zijn soort, aldus BMW. De top van het motorengamma is de 760i met zijn V12-benzinemotor, terwijl de instapper de 730i is.

Lees en bekijk hier onze rijtest met de BMW 730Ld.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Officieel: BMW 7-Reeks Facelift"

  1. TDB 25-05-2012 om 9:46

    Waarschijnlijk lepelen ze binnenkort ook wel de tri-turbo diesel met 381 pk in de nieuwe 7-Reeks.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...