Peugeot wijzigt namenpolitiek

Peugeot naamgeving
Het rekensommetje dat Peugeot vroeger steeds uitvoerde, kon niet blijven duren. Na 208 zou nog 209 kunnen komen, maar wat daarop zou kunnen volgen, is een raadsel.

Daarom zal Peugeot de naamgeving van haar modellen herzien. Sinds 1929 levert het merk modellen met een merknaam met een 0 in het midden. De enige uitzondering daarop is de Peugeot RCZ. De nul in het midden zal blijven bestaan, zoveel is zeker. Wanneer er een dubbele nul terug te vinden is, wijst deze op een hogere koetswerkarchitectuur.

In de toekomst blijft de politiek rond de nullen behouden, het eerste en het laatste cijfer krijgen dan weer een andere betekenis. Het eerste cijfer zal het segment aanduiden waarin de wagen zich bevindt, het laatste cijfer zal aantonen of het model een budgetmodel is of niet. De zonet geïntroduceerde Peugeot 301 krijgt een één achteraan, wat op een budgetmodel wijst. De Peugeot 208 is meer premium en krijgt dus een 8 achteraan.

Peugeot 301

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...