Opel introduceert telemetrie bij nieuwe Astra OPC

opel astra
Opel is bezeten van technologische vernieuwingen en wil deze nieuwtjes altijd delen met z’n klanten. Deze keer brengen ze een innovatie in samenwerking met Apple.

Opel is namelijk de eerste autobouwer die 60 parameters van de CAN bus (Controller Area Network), waar bijna alle gegevens van de wagen samenkomen, direct digitaal leesbaar zal maken op toestellen beginnende met een i en ontwikkeld door Apple. Vroeger was deze technologie enkel beschikbaar voor de garagehouders, maar dat is nu verleden tijd. De OPC PowerApp is vanaf heden te downloaden in de Appstore en kost 79 eurocent. Let wel op! Het geeft enkel de eigenaars van de Astra OPC, hét nieuwste sportmodel van Opel, de mogelijkheid allerlei onderhuidse data van hun bolide te bestuderen.

Ongeveer 60 verschillende data kunnen worden bekeken! Gaande van koppel, laterale acceleratie tot G-krachten en een ingebouwde chronometer; de lijst is lang. Handig voor de echte racefanaten onder ons die enkele bochten op de Nürburgring willen perfectioneren door hun rempunten, G-krachten en snelheid te analyseren. Deze applicatie komt vanzelfsprekend ook ondersteund door toestelletjes van Opel zelf, voor de mensen die geen i-dingen bezitten, de app komt tegen begin 2013 ook op de markt voor Android.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...