Nieuwe Alfa Romeo Roadster krijgt Mazda MX-5 platform

Pininfarina-Alfa-Romeo-Duettotanta
Fiat en Mazda hebben een overeenkomst getekend waarin staat dat de nieuwe Alfa Romeo Roadster het MX-5 platform zal gaan gebruiken.

Er is een nieuwe relatie in autoland in de maak, Fiat en Mazda tekenden een overeenkomst waarin staat dat ze samen zullen werken aan de ontwikkeling en productie van een nieuwe Roadster. Die Roadster zal gebruik maken van het MX-5 platform van de volgende generatie en krijgt dus achterwielaandrijving. Beide modellen zullen echter duidelijk gedifferentieerd worden en krijgen elk hun iconische look. Het project dat beide merken nu samen uittekenen stelt concreet een productiedatum in 2015 voorop, beide modellen zouden samen in Japan worden gebouwd.

De samenwerking met Mazda geeft Alfa Romeo in ieder geval toegang tot een door kenners zeer geapprecieerd platform, dat Alfa Romeo hierdoor een lichtgewicht én achterwiel aangedreven Roadster op de markt kan zetten brengt het merk weer helemaal terug naar zijn iconische waarden. Elk merk zal trouwens zijn eigen motortechniek gebruiken, specifiek voor de karakteristiek van beide Roadsters. Fiat en Mazda staan trouwens open voor een verdere samenwerking in Europa, het zou dus kunnen dat er in de toekomst nog meer modellen in samenwerking zullen worden ontwikkeld.

Pininfarina-Alfa-Romeo-Spider

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...