Fiat mikt met milieuvriendelijk gamma ook op Fleet


Fiat heeft al een tijdje de titel “Constructeur met de laagste CO2-uitstoot” en dat wordt ook interessanter met de nieuwe belastingen op voertuigen.

Milieuprestaties worden namelijk belangrijker bij het bepalen van de belasting op bedrijfswagens. En aangezien bedrijfswagens van de Fiat Group – dus ook Alfa Romeo en Lancia – relatief zuinige verbruikscijfers laten optekenen, is dat zeker en vast een troef. Fiat is de laatste vijf jaar namelijk het merk met gemiddeld de laagste CO2-uitstoot. Het zag zijn gemiddelde uitstoot in die periode met 14% verminderd, van 137,3 naar 118,2 gram/km. Een beduidend lager niveau dan de doelstelling van 130 g/km die de Europese Unie voor 2015 heeft opgelegd. Voor de Fleet markt heeft de Fiat Groep een hele reeks zuinige modellen klaar, waaronder de Fiat 500, Fiat Panda, Fiat Punto, Alfa Romeo MiTo, Alfa Romeo Giulietta, Lancia Ypsilon en Lancia Delta.

Niet alleen het milieu komt volgens Fiat ten goede van de bedrijven, ook de redelijke basisprijs, de lage onderhoudskosten en de hoge restwaarde van hun modellen zijn volgens Fiat aantrekkelijk. Verder biedt de Fiat Group ook de mogelijkheid bepaalde modellen op CNG (Compressed Natural Gas) te laten rijden, waaronder binnenkort drie modellen van Fiat Professional: de Fiat Fiorino, Ducato en Doblo. Om het verbruik van de bestuurders te verlagen kunnen fleetmanagers daarnaast ook beroep doen op de eco:Drive technologie, waarmee aan de hand van het rijgedrag van de bestuurder tips worden gegeven voor een zuinigere rijstijl.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...