Uniek: Renault Twingo R.S. Red Bull Racing RB7

Renault Twingo RS Red Bull Racing RB7
Renault heeft een unieke Twingo RS onthuld, die Red Bull Racing als winnaar van het constructeurs-kampioenschap in 2011 moet vieren.

Hoewel Renault zelf geen F1-team meer heeft, levert het wel motoren aan verschillende renstallen, waaronder het vorig jaar erg succesvolle Red Bull Racing. Om de goede resultaten van het F1-team te vieren kwam Renault eerder al met een unieke Clio RS, deze keer is het de beurt aan de Twingo RS om zich op unieke wijze te laten uitvoeren. De Twingo R.S. Red Bull Racing RB7 krijgt zo bijvoorbeeld het Cup Chassis waardoor de wagen 4 mm dichter tegen de grond staat in vergelijking met het standaard Sport chassis, daarnaast werden de dempers en veren 10% stijver afgesteld. Onder de motorkap vinden we de bekende atmosferische 1.6 16V met 133 pk en 160 Nm koppel.

Op visueel vlak krijgt deze unieke Twingo R.S. een volledig zwart koetswerk met verschillende gele accenten. Zo herkennen we in de voorbumper een gele vleugel die naar de Formule 1 verwijst, terwijl de dakspoiler achteraan ook in het geel werd uitgevoerd. De RS staat verder op 17″ Gana velgen en krijgt een zwart dambord patroon op het dak. In het interieur vinden we glossy zwarte accenten en zwarte lederen sportstoelen, met witte accenten en gele stiksels. Ook het stuurwiel werd van gele stiksels voorzien, terwijl een “FIA 2011 World Champion” plaatje achter de schakelpook de bestuurder moet herinneren aan de unieke versie die hij heeft gekocht. De Twingo R.S. Red Bull Racing RB7 kan vanaf deze zomer in een beperkte oplage besteld worden, een prijs gaf Renault echter nog niet vrij.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...