Officieel: Range Rover Sport 2013

Range Rover Sport 2013
Voor modeljaar 2013 voorziet Range Rover haar Range Rover Sport niet enkel van wat extra uiterlijke opsmuk, ook onderhuids werd één en ander hertekend.

De nieuwe Range Rover Sport kan van vijf extra koetswerkkleuren voorzien worden. Geen grote aanpassing dus, het geeft de klanten enkel meer keuzemogelijkheden. En dat is iets wat een premium constructeur maar al te graag aanbiedt… Ook de bekledingen voor het interieur zijn talrijker geworden, net als het velgengamma dat je onder Range Rover’s sportiefste kwijt kan. Klanten die voor de Range Rover Sport Supercharged met 510 pk kiezen, krijgen voortaan zelfs rode Brembo remzadels, die voor de discretere klanten zonder meerkost ook in het zwart geleverd kunnen worden.

Het motorengamma zelf blijft ongewijzigd, al krijgt de dieselmotor die Range Rover voorziet nu een achttraps automaat van ZF die boterzacht schakelt. De 3.0 liter grote V6-dieselmotor levert standaard 256 pk en 600 Nm. Wie wil kan een fiscaalvriendelijke versie krijgen die 211 pk en 520 Nm levert.

Wie liever benzine rijdt kan kiezen voor de heerlijke 5.0 liter V8-motor die ofwel 375 pk en 510 Nm levert ofwel 510 pk en 625 Nm voor de Supercharged versie. Deze twee motoren met een respectievelijke uitstoot van 327 gram per km en 348 gram per km, worden aan een zestraps automaat gekoppeld die ook van ZF afkomstig is.

Lees hier onze rijtest met de Range Rover Sport.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Range Rover Sport 2013"

  1. Wolf 22-05-2012 om 18:15

    Vind eiegenlijk het exterieur sinds het model 1 (introductiemodel) van de RR SPORT er niet beter op is geworden. Begint steeds meer op zijn grote broer te lijken en dat vind ik jammer……

  2. MRM 22-05-2012 om 18:30

    Vind hem ook teveel footballer’s car geworden.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...