Mini-docu: Keep Drifting Fun

NOS Energy Drink - Keep Drifting Fun
Will Roegge neemt ons mee in de driftwereld: dertig minuten verbrand rubber.

,,Driften is stom. Driften is nutteloos. Wanneer je er eens goed over nadenkt, is het eigenlijk vrij zielig.” De protagonisten uit de mini-documentaire die NOS Energy Drink ons voorschotelt weten wat velen over hen en hun geliefde bezigheid denken. Zij kunnen er echter niet genoeg van krijgen. Will Roegge, filmtalent, wordt de Verenigde Staten rondgestuurd en neemt ons mee in hun wereldje.

Naast een hele hoop bandenrook en enkele aanrakingen met de muur (of net niet) krijgen we een idee over hun motivatie. Waarom is driften zo leuk, waarom doen ze het? De meeste beelden zijn geschoten op afgesloten circuits, maar sommigen houden zich ook op de openbare weg niet in. Wat afgesloten wegeltjes in Houston, de nachtelijke straten van El Paso en een doodgewone snelweg: het kan blijkbaar overal.

Hoe dan ook, van een gebrek aan toewijding kunnen we de drifters in de documentaire niet beschuldigen. ,,Ik heb geen iPod, ik luister nog naar CD’s. Ik steek al het geld in de auto,” of ,,Ik had ooit een spaarboekje, nu niet meer.” Het zijn slechts twee van de vele getuigenissen.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Mini-docu: Keep Drifting Fun"

  1. chuwie 23-05-2012 om 11:20

    woooooo, nice, check die corrola’s ae86, en veel nissan te zien ook, pffff

Reageer

Reactie aan het plaatsen...