BMW M3 krijgt naar verluidt een zes-in-lijn

BMW M3 F80 2013
De kogel lijkt door de kerk: de nieuwe BMW M3 krijgt een twin- of tri-turbo zes-in-lijn.

Dat de nieuwe BMW M3 de V8 van zijn voorganger niet zou overerven, was al langer duidelijk. Toch bleef aardig wat discussie bestaan over de configuratie van de zes cilinders: een V6 of een zes-in-lijn? Ludwig Willisch, CEO van BMW Noord-Amerika, maakte een einde aan die discussie door BimmerPost te melden dat de nieuwe M3 een lijnmotor meekrijgt.

Of het een blok wordt met twee of drie turbo’s, daar zijn ze in München nog niet volledig uit. Of ze willen het nog niet kwijt, de M3 staat immers gepland voor ten vroegste 2013. Hoe dan ook, de nieuwe motor krijgt hoogstwaarschijnlijk een slaginhoud van om en bij de 3.0-liter en zal ongeveer 450 pk leveren, een dikke 30 pk meer dan de huidige über-dreier. De M3 wordt dus sowieso krachtiger, sneller en tegelijk efficiënter. Een wereld van superlatieven.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...