Video: Ford Mustang Shelby GT500

Mustang Shelby GT500 2012
Jay Leno doet een ritje met de 671 pk sterke Shelby GT500.

Jay Leno wordt volledig nostalgisch bij het verwelkomen van de Ford Mustang Shelby GT500 in zijn garage. De Shelby GT500 was de laatste wagen die Carroll Shelby met levende ogen kon aanzien, maar zijn naam zal sowieso nog lang verder leven in de woeste cobra op de grille van vele toekomstige Mustangs. We kunnen de wagen ook zien als een eerbetoon aan de legendarische Le Mans winaar, en wat voor een.

De Shelby GT500 heeft onder de motorkap een 5.8-liter aluminium V8 die 671 pk uitperst, wat zelfs meer is dan een Ford GT levert. Het koppel is met 855 Nm nog immenser. In zijn jeugdjaren kon Jay Leno zich nooit een Mustang voorstellen die 200 miles per hour ging, maar vandaag droomt hij ervan de Autobahn af te scheuren en alle op topsnelheid gelimiteerde Audi’s, BMW’s en Mercedessen naar het rechter baanvak te dwingen.

They don’t get that kind of engine capacity in Europe,” zijn de woorden van de man in jeans-hemd. Toch is de wagen moderner dan de brute kracht doet vermoeden. Zo heeft de Shelby GT500 een gesofisticeerde launch-control waarbij je zelf het toerental van de motor kan instellen, om de grip per wegdek of omstandigheid te optimaliseren. Verder krijgt de wagen ook enorme Brembo remmen, Recaro sportzetels en een luidere uitlaatklank. Goed voor 80dB, net de legale norm.

SVT hoofdingenieur Jamal Hameedi begeleidt het bezoek in goede banen en geeft enige woordjes uitleg over de ontwikkeling van de Shelby GT500. Ook de Boss 302 krijgt even alle aandacht. Naar goede gewoonte wordt de techtalk gevolgd door een ritje over de highway, waar de Mustang zich best op zijn plaats voelt. Toch heeft een Mustang ook steeds meer circuit-ambities, en aan het verkeerslicht, daar blijft het gewoon een beest. Burnouts verzekerd! En plezier ook, de Shelby GT500 is trouwens enkel beschikbaar met een manuele zesbak.

Ford Mustang Shelby Jay Leno

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...