Toyota GT86 door Gazoo: 315 pk!

Gazoo GT86 BRZ
De eerste rijtesten met de Toyota GT86 wijzen erop dat de wagen ondanks zijn 200 pk op de achterwielen toch nog underpowered is. Gazoo komt met een versie met 315 pk op de proppen!

Toyota en Subaru – de twee merken die elk een variant van de GT86 aanbieden, bij Subaru is dat een BRZ – zijn niet zinnens dit model op korte termijn van extra vermogen te voorzien. Wie dat toch wenst, kan bij Gazoo Racing terecht. Ze hebben zowel een supercharger als een turbocharger op het 2.0 liter grote boxerblok geschroefd om nu maar liefst 315 pk en 421 Nm richting achterwielen te sturen. Plezier verzekerd! Al is driften in een standaard Toyota GT86 volgens deze video ook al redelijk eenvoudig.

Naast deze motorische aanpassing zorgt Gazoo ook voor een wide-body kit met onder meer nieuwe voor- en achterbumpers, speciale zijskirts en een spoiler. De wagen staat bovendien op 18″ velgen en krijgt verbeterde remmen die de extra kracht de baas moeten kunnen. Ook aan de ophanging werd gesleuteld. Aan de binnenkant vallen de rolkooi, de kuipstoelen en het sportstuur zonder airbag op. (via CS)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...