Skoda denkt aan een grotere SUV

Skoda SUV 2016 preview
Als we de geruchten mogen geloven, dan werkt Skoda aan een SUV die zich boven de Yeti zal positioneren.

Skoda wil graag zijn modelgamma uitbreiden en ziet mogelijkheden in het SUV-segment, daar is bij Skoda momenteel enkel de Yeti beschikbaar, maar in de toekomst zou een grotere SUV zijn opwachting maken. Centrale rol in de ontwikkeling van de nieuwe Skoda SUV zou weggelegd zijn voor het nieuwe MQB-platform van de Volkswagen-groep. Dat platform zal niet enkel voor de Golf gebruikt worden, maar ook voor de komende Tiguan, die op technisch vlak veel zal delen met de Skoda SUV.

De economische voordelen die Volkswagen zou behalen door meerdere modellen met deze techniek te voorzien, blijkt de grote drijfveer achter de komst van de nieuwe SUV. Het MQB-platform biedt daarnaast qua aandrijving erg veel mogelijkheden, zo zou naast benzine en diesel ook een hybride gelanceerd kunnen worden. Wie al reikhalzend uitkijkt naar de komst van de nieuwe Skoda SUV moeten we teleurstellen, pas in 2016 zouden we de wagen in de showroom mogen verwachten. (Via: Quattroruote)

Skoda SUV 2016 preview

Deel dit bericht:

2 reacties op "Skoda denkt aan een grotere SUV"

  1. Wolf 20-05-2012 om 18:27

    Nee toch, nu alleen Seat nog dan heeft iedereen het Q5 platorm uit de groep gebruikt (of gaat gebruiken/Porsche)
     

    • PJS 20-05-2012 om 21:33

      Het is het lot van zowat elk model in de VAG-groep. 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...