Ferrari bevestigt hybride aandrijflijn voor Enzo

Ferrari F70 Enzo Hybrid
De opvolger van de Ferrari Enzo krijgt een HY-KERS systeem.

Bijna een maand geleden toonde Ferrari in China haar nieuwste versie van het HY-KERS systeem dat ze in Maranello ontwikkelen, nu is ook officieel welk model er het eerst mee gediend zal zijn. De geruchten waren er al, maar nu is het zeker: het wordt de nieuwe Enzo. Zoals al eerder werd geschreven zou het gaan om een 6.2-liter V12 die gebruik maakt van het KERS-systeem, een systeem dat al langer bekend is uit de Formule 1. De motor zou maar liefst 933pk aan boord hebben en de sprint van 0-100 km/h zou amper 2,5 seconden in beslag nemen. De topsnelheid zou rond de 408 km/h komen te liggen, Veyron territorium met andere woorden. Het feit dat het om een hybride gaat doet dus zeker niets af van de prestaties van dit monster.

Ferrari’s voorzitter Luca di Montezemolo zei in een persbericht dat op het einde van dit jaar Ferrari de nieuwe Enzo zal voorstellen. Het zal gaan om een gelimiteerde oplage en Ferrari’s eerste hybride ooit. Spyshots van de wagen vonden reeds meermaals hun weg naar het internet. Het gaat hier duidelijk om een prototype dat momenteel uitvoerig getest wordt in Italië. Vanaf we meer weten, laten we meer horen, want ook wij zijn zeer benieuwd naar het eindresultaat! (Via:WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...