Dacia Dokker komt eraan!

Dacia Dokker
We schreven eerder al dat Dacia met een ludospace zou komen die aardig op de Dacia Lodgy zou gaan lijken. Dat mag met de Dacia Dokker duidelijk zeer letterlijk genomen worden.

De nieuwe Dacia Dokker – want zo zal de wagen gaan heten – is aan de voorkant namelijk een zo goed als identieke kopie van de Dacia Lodgy. En da’s maar goed ook. Want door de Dokker er identiek te laten uitzien als de Lodgy, kan Dacia ongetwijfeld kosten besparen. De designafdeling heeft minder werk, de meeste panelen bestaan al… De kostenvoordelen zijn dus groot. En net dat is de kern van Dacia. Dat de Dokker behoorlijk wat weg heeft van de Renault Kangoo spreekt voor zich.

De modellen zullen in Marokko gebouwd worden, waardoor er op personeelskosten bespaard kan worden. Onder de motorkap liggen naar alle waarschijnlijkheid de 1.6 MPI benzinemotor met 85 pk en de 1.5 dCi dieselmotor met ofwel 90 ofwel 110 pk. De Dokker zal steeds van een schuifdeur voorzien worden. Op officiële info van Dacia zelf is het nog even wachten. De voorstelling vindt plaats op het autosalon van Parijs, september 2012. (via WCF)

Lees hier onze rijtest met de Dacia Lodgy.

Dacia DokkerDacia Dokker

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...