Officieel: Opel Astra verlaat Russelsheim


De volgende Opel Astra zal uitsluitend in Ellesmere Port en Gliwice gebouwd worden.

Een dikke week geleden was het nog een gerucht, vandaag komt Opel officieel met het bericht naar buiten dat de Opel Astra vanaf 2015 niet langer in het Duitse Rüsselsheim geproduceerd zal worden. Daarmee valt de productie volledig terug op twee fabrieken: deze in Ellesmere Port (Verenigd Koninkrijk) en die in Gliwice (Polen). Beide fabrieken worden verwacht winstgevend te draaien aan volledige capaciteit. Bovendien zal Opel 300 miljoen euro investeren in de twee fabrieken om ze op te waarderen tot de laatste standaarden. Hierbij zullen 700 jobs gecreëerd worden in de fabriek van Ellesmere Port.

Ondanks het vertrek van de Opel Astra uit Rüsselsheim zou ook daar de werkzekerheid bewaard blijven. De moderne fabriek heeft naar eigen zeggen zeer flexibele arbeidskrachten en levert een uitstekende kwaliteit. De fabriek zal dan ook een belangrijke rol blijven spelen in de groeistrategie van Opel. Hoogstwaarschijnlijk komt er een nieuw model in de plaats, gezien Opel zegt de fabriek ook na 2015 aan volledige capaciteit te laten draaien. Welk model dat echter wordt, is voorlopig koffiedik kijken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...