Abarth 695 Edizione Maserati

Abarth 695 Tributo Maserati
Abarth komt met de 695 Edizione Maserati op de proppen, een ode aan gedeelde waarden.

Na behoorlijk wat uitstel, komt de Abarth 695 Edizione Maserati er dan toch. De wagen is een toonbeeld van de band tussen Abarth en Maserati, met als fundamenten de gedeelde waarden onder de vorm van aandacht voor details, elegantie en een grote passie voor prestaties. Een dergelijke samenwerking zagen we bovendien eerder reeds met Ferrari, die leidde tot de 695 Tributo Ferrari.

Terwijl de Tributo Ferrari een uitdrukking was van het sportieve karakter eigen aan Abarth, legt deze gelimiteerde editie een nadruk op de ongeëvenaarde elegantie en het comfort van een echte Gran Turismo. De 695 Edizione Maserati combineert dan ook de sportiviteit van een racewagen met de elegante esthetiek van een cabrio. Onder de motorkap ligt een 1.4-liter Turbo T-Jet die na aanpassingen door Maserati-ingenieurs nu 180 pk levert. Schakelen gebeurt via een elektrisch gestuurde Abarth Competizione transmissie, peddels aan het stuur zijn inbegrepen.

Buitenaf onderscheidt de wagen zich met een 3 lagen tellende lak afkomstig van Maserati: Pontevecchio Bordeaux. De elektrisch openbare kap is uitgevoerd in het grijs. Verder kreeg de wagen 17-inch Neptunus lichtmetalen velgen, een verlaagde ophanging en 305 mm grote Brembo remschijven vooraan. Een Record Monza uitlaat mocht natuurlijk evenmin ontbreken. Geen vier uitlaatpijpen hier, maar een hexagonale vorm die eigen is aan echte Maserati’s. Ook binnenin is de Abarth 695 Tributo Maserati uiterst exclusief. Om te beginnen werden de zetels volledig met zandkleurig beige Poltrona Frau leder bekleed. De hoofdsteunen werden gemerkt met het 695-opschrift.

Verder vinden we heel wat carbon accenten op het dashboard terug, terwijl de binnenzijde van de deurpanelen en achterpanelen een speciale UV-LUX behandeling kregen. Het sportstuur werd met zwart leder omhuld en kreeg een driekleurige inleg, het instrumentenpaneel werd ontwikkeld door Jaeger. Een plaatje uit carbon met het nummer van de wagen maakt het geheel smaakvol af. Slechts 499 exemplaren worden gebouwd, prijzen werden niet meegedeeld.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...