Ferrari viert 60ste verjaardag van de 250 GT

ferrari gt berlinetta swb
In 1952 kwam de eerste ferrari 250 GT op de markt. Vandaag, 60 jaar later, is dit model één van de meest exclusieve wagens ter wereld. Deze verjaardag moet geëerd worden, als u zich als autoliefhebber afvraagt waarom, is het tijd om een andere passie te zoeken.

Het ligt voor de hand dat Ferrari verjaardagen viert. Maar deze gebeurt wel op een heel mooie en publieksvriendelijke manier! Ze hebben namelijk besloten om een reeks tentoonstellingen te organiseren om de 250 te eren. Het middelpunt van deze evenementen? Alle baan- en circuitmodellen, gebouwd tussen 1952 en 1963, met de bekende 3000 cc V12 motor ontwikkeld door Gioachino Colombo.

Vanaf heden is er al de mogelijkheid om twee prachtige exemplaren te bezichtigen: de Ferrari 250 GT Berlinetta SWB, met welke Stirling Moss vier races won in 1961, en de Breadvan. Deze laatste heeft zijn naam niet gestolen en zijn achterste verwijst bijna letterlijk naar een “broodbestelwagen”. Deze 2 gevestigde waarden staan open voor het publiek in het Ferrari Museum in Maranello en is elke dag open van 9.30u tot 19.00u, waar uiteraard veel meer is te zien dan deze twee jarigen. Dit is echter nog maar het begin van een reeks tentoonstellingen en met deze twee klassiekers zet Ferrari meteen de toon; een exclusieve combinatie van schoonheid en prestaties.

breadvan

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...