Lamborghini Urus krijgt twin-turbo V8


De productieversie van de Lamborghini Urus SUV krijgt geen V12 of V10, maar een geblazen V8.

Lamborghini’s R&D directeur, Maurizio Reggiani, heeft enkele nieuwe details gelost over de productieversie van de Lamborghini Urus. In een gesprek met Automotive News bevestigde de man een potentiële lancering niet vroeger dan 2017. De Urus SUV zal rijden op het PL73 platform dat eveneens gebruikt zal worden voor de nieuwe Audi Q7, Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg en de productieversie van Bentley’s EXP 9 F Concept.

Ook al betreft dit een stalen platform, de Urus zou net geen twee ton (1.996 kg) in de weegschaal leggen. Om dat gewicht te bereiken zal de crossover heel wat carbon meekrijgen. De motorkap, kofferklep en deuren zouden bovendien vervaardigd worden uit een legering van aluminium en magnesium.

Ook al kreeg de wagen nog geen officiële goedkeuring voor productie, Reggiani zei verder nog dat het model hoogstwaarschijnlijk een twin-turbo V8 onder de motorkap krijgt. Geen atmosferische V10 of V12 met andere woorden. Volgens Automotive News kan deze krachtbron gebaseerd zijn op de 4.2-liter V8 van Audi en zou het vermogen zo’n 608 pk kunnen bedragen. Lamborghini plant (áls hij er komt) jaarlijks maar liefst 3.000 exemplaren te verkopen.(Via: AutomotiveNews)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...