Fiat Strada is compacte pick-up truck

Fiat Strada
Een pick-up hoeft niet altijd groot en lomp te zijn, zo bewijst Fiat Professional met de Fiat Strada.

De nieuwkomer in het gamma voor professionals van Fiat komt in 2 uitvoeringen: Working en Adventure. De Working-versie biedt een laadruimte van 1.300 mm breed, 1.685 mm lang en 540 mm hoog. Het gewicht van hetgeen je meezeult bedraagt maximaal 705 kg. Binnenin is er afhankelijk van de keuze die je maakt over de cabine plaats voor 2 werknemers (enkele cabine) of een kleine ploeg (dubbele cabine). Ongeacht met hoeveel de arbeiders zijn, ze worden getrakteerd op airco en een radio met MP3-functie.

De Adventure-versie richt zich eerder op vrije tijd.  De mogelijkheid bestaat dit model uit te rusten met een elektronisch blokeerbaar differentieel, waardoor de wagen ook geschikt zou moeten zijn om op relatief ruw terrein te rijden. De wagen is net zoals de Working-versie beschikbaar met enkele of dubbele cabine, maar kan slechts 665 kg goederen vervoeren.

Onder de motorkap ligt hoe dan ook de 1.3 liter grote MultiJet dieselmotor met 95 pk en 200 Nm. Een soepel blok dat in theorie voldoende heeft aan 5,2 liter per 100 km. De goedkoopste Strada kost je €13.200. Voor een Strada met dubbele cabine tel je minstens €14.250 neer. De Strada kan ingeschreven worden in de categorie lichte vracht, wat toch een aanzienlijk belastingvoordeel met zich meebrengt.

Fiat StradaFiat Strada

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...