Snelste MINI ooit: MINI John Cooper Works GP

MINI John Cooper Works GP
De MINI John Cooper Works GP is de snelste MINI ooit en zal in een beperkte oplage van 2.000 stuks worden gebouwd.

MINI stelt de John Cooper Works GP voor, het model wordt in een beperkte oplage van 2.000 stuks gebouwd en doet een ronde Nürburgring in 8 minuten en 23 seconden. Dat is 19 seconden sneller dan de vorige snelste tijd voor een MINI op de Nürburgring. De snelste MINI ooit krijgt daartoe qua chassis, motor en aerodynamica de techniek uit de motorsport mee. Zo zorgt de Twin-Scroll motor voor erg veel koppel, gecombineerd met een onnavolgbare elasticiteit en appetijt voor hoge toeren. Het design van het koetswerk is daarnaast zo opgebouwd dat de GP een uiterst aerodynamische balans kent in extreme rijomstandigheden. Zo zien we grote luchtinlaten, een dakspoiler en een nieuw ontwikkelde diffuser om de luchtstroom te optimaliseren. Verder zijn ook onderstel, remmen en banden volledig aangepast naar de race standaard.

Officiële prestatiecijfers geeft MINI verder nog niet mee, het merk laat wel weten dat het model onthuld zal worden op het MINI United festival in Le Castellet tussen 11 en 13 mei. We vermoeden dat we van daaruit nog wel wat cijfermateriaal te horen zullen krijgen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...