Carroll Shelby sterft op 89-jarige leeftijd


Carroll Shelby, Le Mans en Cobra-legende, is op 89-jarige leeftijd in Dallas gestorven.

Carroll Shelby was een groots man, geboren op 11 januari 1923. Na zijn terugkeer van Wereldoorlog II, werd Shelby co-eigenaar van een auto showroom en creëerde hij enkele “Scaglietti Corvettes”. Zijn nieuwe passie zou hem uiteindelijk leiden tot een race-carrière die hem drie nationale kampioenschappen, een overwinning in de 24-uren van Le Mans en een record op de zoutvlakte van Bonneville opleverde. Om maar enkele van de vele feiten op te noemen…

Helaas zorgde een hartaandoening er in 1960 voor dat Shelby zijn carrière als professioneel racer vroegtijdig moest stopzetten. Carroll Shelby verliet de autowereld echter niet door het nieuws, hij reageerde zich af op het design van wagens en de productie ervan. De man slaagde erin een deal te sluiten met Ford en richtte Shelby American op. Hij introduceerde de CSX2000 op de New York Auto Show in 1962. De legendarische Cobra en vele Mustangs zouden kort daarop volgen.

De laatste jaren ging de gezondheid van Shelby echter sterk achteruit. Ondanks de moeilijkheden, bleef hij steeds rechtop staan en bleef hij ervoor gaan. Carroll was bovendien een welbekende filantroop. Hij laat zijn vrouw, een zus, drie kinderen, zes kleinkinderen en vier achterkleinkinderen na. We betuigen hen ons diepste medeleven.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...