Porsche plant kleine Panamera onder naam Pajun

Porsche Pajun Sedan 2017
Als we het Duitse magazine Auto Bild mogen geloven, dan plant Porsche tegen 2017 een kleinere versie van de Panamera.

Porsche denkt niet aan ophouden als het over modelexpansie gaat, eerder liet het al verstaan dat het met de Macan een compacte SUV wil lanceren, nu duiken ook geruchten over de komst van een compacte Panamera op. De kleine Panamera zou een concurrent moeten worden voor de Mercedes E-Klasse, BMW 5-Reeks en Audi A6 en staat intern als Porsche Pajun (Panamera Junior) bekend. De prijszetting van het model zou vooral keihard de concurrentie met Mercedes aangaan, waarmee Porsche hoopt een groot deel van dat cliënteel af te snoepen.

De Pajun zal volgens de geruchten als een Sedan gelanceerd worden, later zou ook een Sporting Brake aan het gamma worden toegevoegd. Vier motoren worden reeds genoemd, langs benzinezijde gaat het om versies met 320, 420 of 520 pk, terwijl men langs dieselzijde enkel voor een versie met 310 pk zal kunnen kiezen. Wie niet kan wachten op de komst van de kleine Panamera moet nog even geduld hebben, het model zou pas in 2017 in productie gaan. Sparen kan wel reeds, want de kostprijs zou tussen 65.000 en 100.000 euro liggen.

Porsche Pajun Sedan 2017

Deel dit bericht:

1 reactie op "Porsche plant kleine Panamera onder naam Pajun"

  1. Wolf 11-05-2012 om 17:43

    In ieder geval moeten ze heeeeel erg hun best doen om hem nog lelijker dan de Panamera te maken.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...