Lotus hervat de productie onder nieuwe eigenaar


Er zijn volgens Lotus’ nieuwste eigenaar geen plannen om het bedrijf te verkopen.

Het gaat de laatste tijd niet zo goed met Lotus, sportwagenfabrikant uit Hethel (Verenigd Koninkrijk). Het lot van het bedrijf hing zelfs even aan een zijden draadje, maar nu lijkt een ondergang voorlopig afgewend. DRB-HICOM, de nieuwste eigenaar van Proton en dus ook Lotus, vertelde Autocar niet te denken aan een verkoop van de autofabrikant. Dato’ Sri Haji Mohd Khamil Bin Jamil, manager van het bedrijf, voegde wel toe dat het lot van Lotus daarom niet eeuwig verzekerd is.

De productie bij Lotus hernam dan ook na een korte productiestop, maar het blijft onduidelijk of de steun van DRB-HICOM verder reikt dan de dagdagelijkse activiteiten. Voor de verkoop van Proton was Lotus immers volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe modellen zoals de Esprit, die op het autosalon van Parijs 2010 werd voorgesteld. De wagen was bovendien gepland voor volgend jaar, maar dat lijkt nu dus lang niet meer zeker. Nieuwe producten zijn voor Lotus nochtans broodnodig.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...