“Volgende generatie BMW Z4 wordt sportiever”

BMW Z4 2010
Hoewel de huidige generatie Z4 nog een tijdje meekan denken ze bij BMW al aan zijn opvolger, en die mag best wat sportiever.

Als we de berichten van Insideline mogen geloven dan wil BMW van de volgende generatie Z4 een veel dynamischere sportwagen maken dan zijn voorganger. Hoewel de huidige generatie allesbehalve onsportief te noemen valt, wil BMW de volgende generatie nog een stuk wendbaarder en sportiever maken om te rijden. De verschuiving zou subtiel gebeuren, om de huidige klanten niet te veel af te schrikken, maar het moet de Z4 wel dichter bij de Porsche Boxster plaatsen. De volgende generatie Z4 wordt verwacht tegen 2015, qua styling mogen we de klassieke receptuur verwachten, maar de lange motorkap zou iets korter worden om het rijden makkelijker te maken.

De handelbaarheid op zijn beurt zal ondermeer dankzij het gebruik van de nieuwe N20 viercilindermotoren verbeteren, de lichtere motoren zouden moeten helpen om een meer ideale gewichtsverdeling te bekomen. Wat er ook van zij, de nieuwe generatie Z4 zal volgens insiders opnieuw een tijdloos model worden, een model dat zelfs 15 jaar na datum goed zal ogen. We zijn alvast benieuwd.

Lees hier onze rijtest met de BMW Z4 sDrive20i
Lees hier onze rijtest met de BMW Z4 sDrive35is (+ Video) 

Test BMW Z4 sDrive20i

Deel dit bericht:

1 reactie op "“Volgende generatie BMW Z4 wordt sportiever”"

  1. Wolf 09-05-2012 om 17:51

    Laatste paar jaar heeft BMW m.i. toch wat moeite om een model te maken die geen beperkte houdbaarheid heeft. De vorige en het huidige 6 model zijn geen blijvertjes, de 1 serie is gewoon uitproportie en de 3 en 5 serie zijn dertien uit een dozijn modellen geworden. En de X1 slaat de plank volledig mis, de X3 is te anoniem. Tsja, ben misschien geen BMW fan meer. Sorry……

Reageer

Reactie aan het plaatsen...