Vlamingen vier keer meer geflitst dan Walen


In Vlaanderen worden vier keer meer snelheidsovertredingen vastgesteld dan in Wallonië.

In 2010 (het laatste jaar waarvoor de cijfers volledig zijn), werden in geheel België maar liefst 2.796.270 snelheidsovertredingen vastgesteld en beboet door middel van onmiddellijke inning. De Vlamingen waren goed voor maar liefst 2.137.249 van die boetes, terwijl de Walen er maar 551.222 voor hun rekening namen. De overige boetes werden gepresenteerd aan inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Natuurlijk zijn er meer Vlamingen dan Walen (in 2010 bijna dubbel zoveel zelfs), een daarvoor gecorrigeerd cijfer komt neer op 65 procent meer boetes voor Vlamingen.

Dat blijft natuurlijk een groot verschil. De meest logische verklaring ligt in het feit dat Vlaanderen beduidend meer onbemande flitspalen kent en de Vlamingen daardoor ook sneller gesnapt worden. Gelukkig lijkt het erop dat er niet te veel meer palen zullen bijkomen. Maar hoewel de Vlamingen verantwoordelijk zijn voor 76,43 pct van de inbreuken, draaien ze slechts voor 71,41 pct van de boetes op. Dat wijst erop dat de boetes in Wallonië gemiddeld gesproken iets hoger liggen. Het verkeer op de Waalse autowegen is immers minder druk, wat uitnodigt tot sneller rijden en als je dan toch gesnapt wordt, ook leidt tot een hogere boete. (Via:deStandaard)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...