Duitse productie Opel Astra in gevaar


De nieuwe Opel Astra zal volgens vakbonden niet langer in Duitsland geproduceerd worden.

Na de ondergang van Opel Antwerpen komt ook de productie van de Opel Astra in het Duitse Rüsselheim in het gedrang. De directie zegt nog geen beslissing genomen te hebben, maar de geruchtenmolen draait op volle toeren. Opel heeft het volgens critici immers steeds moeilijker, de Europese activiteiten leden in 2011 een operationeel verlies van ruim een half miljard euro. Een nieuw besparingsplan staat dus op het programma, en de Opel Astra zou daar vanaf 2015 het slachtoffer van kunnen worden.

Wolfgang Schäfer-Klug, voorzitter van de ondernemingsraad, verwerpt momenteel elk hypothetisch plan van de directie om de Astra slechts in twee fabrieken te maken: in het Poolse Gliwice en in het Britse Ellesmere Port. Dat zou volgens de man een kolossale vergissing zijn. De vakbonden zouden zelfs bereid zijn te besparen om de Astra-productie in Duitsland te kunnen houden. In het vorige besparingsplan was afgesproken om in Europa 8.000 banen te schrappen en in ruil daarvoor zou geen enkele fabriek of job moeten verdwijnen voor eind 2014. Of het nieuwe besparingsplan daar verandering in brengt, blijft voorlopig bang afwachten.(Via: Trends)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...