Preview: BMW 7-Reeks Facelift

BMW 7-Reeks Facelift 2012
BMW zal deze herfst de 7-Reeks Facelift voorstellen, tijd voor een preview.

BMW zal dit jaar nog zijn vlaggenschip van een facelift voorzien, zowel onderhuids als aan de buitenkant van de wagen mogen we wijzigingen verwachten. Zo zal de 7-Reeks Facelift uitgerust worden met full-LED koplampen, die slanker zullen ogen en een stuk kleiner zullen zijn. De achterlichten zouden niet van design veranderen, maar wel een stuk donkerder ogen dan bij het huidige model. De facelift ziet ook zijn richtingsaanwijzers verwerkt in de zijspiegels.

Binnenin zal BMW de 7-Reeks voorzien van nieuwe kleuren en afwerkingsmogelijkheden, samen met nieuw ontworpen wijzerplaten. Een andere significante wijziging wordt de introductie van een nieuw iDrive systeem. Hoewel het algemene concept achter het iDrive systeem gelijk blijft zal het merk voortaan ook gebruik maken van een touchpad naast de iDrive knop. Het systeem zal gelijkaardig werken als het systeem dat we al kennen van Audi, concreet betekent dit dat je als bestuurder of passagier ondermeer je gewenste bestemming kan schrijven op het touchpad.

Verdere wijzigingen gebeuren onder de motorkap. Nieuw wordt de 750xd, die gebruik zal maken van de 3-liter tri-turbodiesel die ook in de M550d, X5 M50d en X6 M50d wordt gebruikt. De motor zorgt voor 381 pk en 740 Nm koppel en zal de 7-Reeks vanuit stilstand in een kleine 5 seconden naar 100 km/u stuwen. Verder in het gamma krijgt de 740i voortaan 320 pk, terwijl de 750i voor 450 pk zal zorgen. De topversie langs benzinezijde blijft de 760i. Langs dieselzijde zien we kleine wijzigingen, de 730d en 740d zullen voortaan respectievelijk voor 258 en 313 pk zorgen en tegelijk zuiniger zijn. Het gehele gamma ziet voortaan ook de automatische zesbak vervangen door een achttraps ZF-automaat. (Via: BMWBlog)

BMW-7-Reeks-Facelift-2012-12

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...