Preview: Audi Q2

Audi Q2 Preview
Hoewel Audi reeds drie SUV’s in het gamma heeft, denkt het niet aan stoppen als het over modeluitbreiding gaat.

Dankzij Auto Express kunnen we jullie de eerste impressiefoto’s van de toekomstige Audi Q2 tonen. Het model dat een concurrent moet worden voor de Nissan Juke en MINI Countryman zou binnen het jaar als concept onthuld worden en moet een stuk sportiever ogen dan de Q3. Zijn compacte afmetingen plaatsen hem dicht bij de A1, waardoor ook het motorgamma van Audi’s kleinste overgenomen zal worden. Specifiek gaat het ondermeer om de 1.4 TFSI en 1.6 TDI, die telkens met de laatste energiebesparende technologieën uitgerust zullen worden. De Q2 zal als strikte vierzitter gebouwd worden, waarbij de achterbank neergeklapt kan worden om meer bagageruimte te bekomen. Qua design zal de Q2 ook meer aansluiten bij de A1 dan de A3, de introductie van full-LED koplampen is daarnaast ongezien in zijn klasse. De off-road capaciteiten van de Q2 zullen sowieso beperkt zijn, de basismodellen krijgen enkel voorwielaandrijving, enkel de topversies zouden met Quattro vierwielaandrijving worden uitgerust.

Zoals de huidige trend het wil zal Audi zijn klanten de mogelijkheid bieden om de Q2 volledig te personaliseren. Zo zal je als klant kunnen kiezen tussen verschillende kleuren voor het dak of de zijspiegels, een reeks stripings en verschillende interieurdetails. De productieversie van de Audi Q2 zou pas binnen twee à drie jaar bij de dealers staan, dit omdat het merk voorlopig de prioriteit geeft aan de Audi Q6 die een concurrent voor de X6 moet worden. Voor het platform van de Q2 zal Audi trouwens gebruik kunnen maken van Volkswagen’s MQB platform, dat extreem modulaire platform wordt ook al gebruikt voor de nieuwe Audi A3 en de toekomstige Volkswagen Golf. Wordt ongetwijfeld vervolgd… (Via: AutoExpress)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...