Nissan lanceert GT Academy 2012

Nissan GT Academy
Ben jij snel genoeg om het van Gran Turismo®-gamer tot echte coureur te schoppen?

Begin vorige week is de Nissan GT Academy 2012 van start gegaan, de veelgeprezen racecompetitie met als hoofdprijs een intensief trainingsprogramma. Voor de vorige winnaars was dit tegelijk het begin van een professionele racecarrière. Zowel de Spanjaard Lucas Ordoñez als de Fransman Jordan Tresson rijden ondertussen in een LMP2-wagen, Jann Mardenborough heeft het stuur in handen van een Nissan GT-R Nismo GT3 en de Amerikaanse Bryan Heitkotter maakte ondertussen zijn GRAND-AM debuut.

Ook wij Belgen mogen gelukkig meedoen aan deze vierde jaargang van de GT Academy, het enige wat je nodig hebt is een Playstation 3 met internetverbinding en een account op het PlayStation®Network. Gran Turismo bezitten is dus geen noodzaak. De online gamekwalificatie bestaat uit acht onderdelen en is speciaal ontworpen door Gran Turismo®-maker Kazunori Yamauchi. Wel moet je minstens 18 jaar oud zijn en een volledig rijbewijs hebben, tenzij voor jou deelnemen belangrijker is dan winnen.

De Europese onlinekwalificatie van GT Academy loopt van de vroege ochtend van maandag 25 juni 2012 tot 02.00 uur ’s nachts op 25 juni. De snelste zestien onlinegamers uit elke regio kwalificeren zich voor de nationale events. Via de Live Events voor GT5 komen daar nog eens zestien deelnemers bij voor de nationale finales. Zes winnaars mogen vervolgens naar het GT Academy Race Camp op het circuit van Silverstone, waar de aspirant-coureurs worden opgeleid. De uiteindelijke GT Academy-kampioen van 2012 ondergaat daarna een van de beste trainingsprogramma’s ter wereld om zich voor te bereiden op deelname aan de prestigieuze 24-uursrace van Dubai met een race-spec Nissan 370Z GT4. Klinkt interessant!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...