Krijgt opvolger Toyota Supra 3.5-liter V6 middenmotor?

Toyota Supra Preview 2015
Naast de populaire Toyota GT 86 denkt Toyota aan nog een sportief model, volgens interne bronnen kreeg de opvolger van de Supra groen licht voor productie.

Als we de interne bronnen mogen geloven werkt Toyota aan een opvolger voor de legendarische Supra. Het model zou het chassis gebruiken van het GRMN Sports Hybrid Concept en gebruik maken van een 3.5-liter Hybride V6 als middenmotor en twee elektromotoren in de voorste wielen. Zou zou de V6 benzinemotor de achterwielen aandrijven, terwijl de voorwielen door de elektromotoren aangedreven zullen worden. Dankzij deze set-up zal de Supra niet alleen ten allen tijde voldoende grip hebben, ook het totale beoogde vermogen van 405 pk doet de ogen fonkelen. Als alles goed gaat zal het productiemodel in 2015 gelanceerd worden, de kostprijs zou rond de 50.000 euro uitkomen. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...