Jaguar brengt met XJ Supersport nieuwe Ringtaxi

Jaguar XJ Supersport Ringtaxi
Jaguar wil de hegemonie van de BMW M5 doorbreken en komt met een XJ Supersport ringtaxi.

Sinds jaar en dag kunnen liefhebbers dankzij BMW’s ringtaxi een rondje Nürburgring meerijden in een BMW M5 met een professionele piloot achter het stuur. Maar de groene hel is sinds enkele jaren niet langer louter de speeltuin van de Duitse merken, ook andere merken verbinden zich maar al te graag met dit legendarisch circuit. Zo ook Jaguar, die een XJ Supersport heeft omgevormd tot ringtaxi. Het gaat om een matgrijs model, uitgerust met Sport en Speed pakket, een grijs interieur en een spoiler achteraan. De wagen krijgt verder rode remklauwen en 20″ velgen, en is dankzij een rolkooi en individuele kuipstoelen helemaal klaar om passagiers over de Nürburgring te voeren.

En die passagiers kunnen mee genieten van de Supercharged 5-liter V8 met 510 pk en 625 Nm koppel, die gekoppeld aan een automatische zesbak zorgt voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 4,9 seconden en een topsnelheid van 280 km/u. Een leuke promotiestunt of een slap afkooksel van wat BMW doet? Laat ons in de reacties weten wat je van deze strakke XJ Supersport denkt!

Deel dit bericht:

2 reacties op "Jaguar brengt met XJ Supersport nieuwe Ringtaxi"

  1. Wolf 06-05-2012 om 14:08

    Wat kost het? En wie rijdt er dan….in de BMW konden we vroeger Sabinne Schmidt tegenkomen, bekend van oa Top Gear…

  2. MRM 06-05-2012 om 14:27

    Love it! 
    Zeker ook eens naar deze kijken: http://www.youtube.com/watch?v=a_TXR3Q55oU

    Vermoed niet dat de man er effectief mee zal rijden, maar het toont wel wat de XJ allemaal kan! Wat een wagen 🙂 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...