Peugeot 208 R2 Rally Car
Peugeot heeft de rally-versie van haar nieuwe 208 voorgesteld.

Net voor het debuut tijdens de Tour de Corse op 10 mei, heeft Peugeot haar 208 R2 Rally Car voorgesteld. De R2 wordt beschreven als de ideale keuze voor mensen die een eerste kennismaking met het rallyrijden zoeken, zij het aan het begin van een professionele carrière of louter ter voldoening aan hun passie. Meerdere afgeleiden van de Peugeot 208 zullen in de nabije toekomst volgen.

Terwijl de R2 veel gelijkenissen vertoont met het productiemodel, kreeg de wagen onderhuids voldoende aanpassingen om het harde terrein op te zoeken. De 208 R2 kreeg een specifieke vering, instelbare Öhlins schokdempers en een rally-specifiek hydraulische stuurbekrachtiging. Ook kreeg de kleine rally-muis Alcon remmen, een rolkooi en Sparco kuipzetels.

Onder de motorkap werd een atmosferische 1.6-liter gekieteld tot 188 pk, terwijl het koppel 190 Nm bedraagt. Dit wordt overgebracht op de wielen via een vijftraps sequentiële versnellingsbak, aangevuld met een gelimiteerd slipdifferentieel. De prijs van de R2 in kit-vorm bedraagt 37.500 euro, terwijl volledig van nul gebouwde modellen 57.500 euro moeten opbrengen. Autosport blijft natuurlijk prijzig.