Maleisie krijgt eigen versie van de Gallardo LP550-2

Lamborghini Gallardo MLE - Malaysia Limited Edition
Naast de vele special editions voor China komt Lamborghini nu met een unieke versie van de Lamborghini Gallardo voor Maleisië.

Omdat de Oosterse groeilanden in de toekomst dé belangrijkste markt zullen vormen, spelen de autofabrikanten daar maar al te graag op in. Dankzij sterk gelobby van de Lamborghini dealer JH Italia komen er nu 20 exemplaren van de Lamborghini Gallardo LP550-2 in de Malaysia Limited Edition trim. Echt droevig omdat de wagen niet naar hier komt moeten we niet zijn, want naast het feit dat de wagen een samenraapsel van allerhande onderdelen van de Superleggera en de LP560 is, betalen ze in Maleisië torenhoge prijzen voor buitenlandse sportwagens dankzij importbelastingen. Zo kost een standaard Gallardo LP560-4 er maar liefst €420.000, bij Lamborghini Brussels betaal je slechts €175.000.

De Gallardo LP550-2 Malaysia Edition komt met de voorbumper, zijschorten en motoromkadering van de Superleggera, enkel de grote spoiler werd niet overgenomen. Het uitlaatsysteem werd ook vervangen door een uniek exemplaar, gefabriceerd uit lichtgewicht titanium om niet te veel extra gewicht in de schaal te leggen. De velgen zijn ook speciaal ontworpen voor deze special edition, maar mocht je zelf voldoende willen bijbetalen, kan er uiteraard wel iets geregeld worden.

Het interieur blijft onaangeroerd, maar hier en daar vinden we logo’s en badge’s die je helpen herinneren dat je weldegelijk met een uniek exemplaar rondrijdt. De Lamborghini Gallardo Malaysia Limited Edition is dus vooral show en minder go, maar dat zal de toekomstige 20 eigenaars vermoedelijk worst wezen! (Via QP)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...